{ "title": "Açma Börek", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/acma-borek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 10:58:52", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyici bir tat vererek özellikle akşam çaylarında çok nefis bir yiyecektir. Fakat belirtmek isterim ki açma böreğin kalorisi diğer yiyeceklere göre biraz fazladır. Bu nedenle gereğinden fazla tüketmemeniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Açma böreğin yapılışı diğer böreklerden biraz daha zordur. Bu nedenle açma börek yapabilmek için tarifimi dikkatli bir şekilde okumanız sizler için yararlı olacaktır. Tarifimde uygulayacağım adım yöntemi ile sizlerde çok kolay bir şekilde hiç zorlanmadan açma börek yapabilirsiniz.

Unutmayınız ki tarife geçmeden önce malzemeleri hazırlamanız, tarifin uygulanış sırasında bu gibi şeylerle uğraşmanızı gerektirmeyecektir. Açma börek yaparken isteğe bağlı olarak hazır yufka ya da ev yufkası kullanabilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki ev yufkası ile yapılan yufkalarda biraz daha çıtır ve gevrek olmaktadır. Ama zamandan tasarruf etmek iççin hazır yufka da kullanabilirsiniz. Yine börek oldukça lezzetli olacaktır.

Açma Börek Malzemeleri
Üzerine sürmek için ise
Açma Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle malzemelerimizden bir çay bardağı sütü, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı sirkeyi derin bir kap içerisine ekleyelim ve iyice birkaç dakika kadar çırparım.

Bu çırpma işleminden sonra yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırın. Fakat bu işlemi biraz yavaş yapmanız topaklanma probleminin meydana gelmemesini sağlayacaktır.

Bu işlemde artık malzeme tam olarak hamur kıvamına gelecektir. Kıvamı ayarlamak iççin biraz un ya da su ekleyebilirsiniz. Tam kıvamı ayarladıktan sonra eşit olarak bu hamuru altı parçaya bölün. Daha sonra ayırdığınız hamur yumaklarını bir beze sararak dinlendirin. Sizlerde bu arada ıspanaklarla uğraşabilirsiniz. Ayrı bir kap içerisinde ıspanakları iyice ufak şekilde doğrayın. Doğradığınız ıspanaklara tereyağını ilave din ve tuzunu pul biberini de attıktan sonra bir kenarda yağla kavrulan soğanların üzerine ekleyip ocağın altını kapatın. Artık ıspanak harcı da tamamlanmıştır.

Bu adımda ayırdığımız hamur parçalarının hepsini un ile iyice tepsi büyüklüğünde açalım. Bu arada sıvı yağı ve tereyağını karıştırın ve eritin. Eritmiş olduğunuz bu yağın tümünü yufkalara sürün. Bu yağın üzerine ise ıspanak harcını dağıtarak rulo haline getirin.

Daha sonra altını yağladığınız tepsi içerisine istenilen şekilde yerleştirildikten sonra üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve tereyağı ile yaptığınız karışımdan sürerek fırına atın. Üzeri iyice kızardıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }