{ "title": "Açma Simit Tarifi", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/acma-simit-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 06:59:20", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Açma simit tarifi ile sabah kahvaltılarına veya ikindi çayınızın yanına güzel bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Açma simit diğer simit çeşitlerine göre daha yumuşak olmaktadır. Bu nedenden dolayı da daha çok tercih edilmektedir.

Açma Simit Tarifi İçin Malzemeleri
Üzeri için
Açma Simit Nasıl Yapılır?

Açma simit için öncelikle unu geniş bir karıştırma kabının içerisine alın orta kısmını havuz eklinde açın. Unun ortasına 2 su bardağı süt ile mayayı açıp ilave edin. Ardından içerisine diğer malzemeleri ilave edip parmak uçlarınız ile karıştırmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak niteliğe geldiğinde üzerine nemli bir bez örtün ve mayasının gelmesi için beklemeye bırakın. Hamur yarım saat kadar bekledikten sonra un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine hamuru alın.

Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alın ve simit şeklini verin. Yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine açma simitleri yerleştirin ve bu şekilde yarım kadar bekletin. Sürenin ardından açma simitlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin. Fırının ayarını 185 dereceye getirin ve hazırlanmış olan simitleri fırına yollayın. Açma simitlerin her tarafı kızarana dek fırında pişirin. İstenilen kızarıklığa gelen simitleri fırından alın ve arzuya göre sıcak veya ılık olarak sunum yapın.

Servis sonrasın da eğer simitleriniz arttı ise buzluğa kaldırabilirsiniz. Birkaç hafta tazeliğini koruyacaktır. Yemek istediğinizde fırından alıp ısıtabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }