{ "title": "Açma Tarifi", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/acma-tarifi(3).jpg", "date": "19.01.2024 13:36:41", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Açma Tarifi, Açma günümüzde her evde sıklıkla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış olduğu açma okul beslenmesinden yemek masalarına kadar bulunmaktadır. Özellikle bayanların beş çaylarında olmazsa olmazlardan olan açma hem doyurucu hem pratik hem de lezzetli olmaktadır. Acil bir misafir veya ani bir misafir de hazırlanabilecek en hızlı ve tadı damaklarda bırakabilecek bir tür pasta çeşidi olmaktadır.

Açma her damak tadına uygun ve her yaş grubunun tüketebileceği yumuşaklıkta olmaktadır. Örneğin evinde yaşlısı olan bayanlara tavsiye etmekteyim yumuşaklığı ile diş sıkıntısı çeken yaşlılara ilaç gibi olup doyurucu olmaktadır. Ayrıca günümüzde çocuklar fastfood yiyeceklerini oldukça çok tüketmektedir. Okulda teneffüs zamanlarını fastfood ile geçirirler bu da obeziteyi artırır fakat evde açma yapıp beslenmesine bırakıldığı zaman fastfood yiyeceklerinden uzak tutulmuş olurlar. Örneğin annemin hazırlamış olduğu bir açma tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Açma Malzemeleri
Açma Üzeri için
Açma Nasıl Yapılır?

İlk olarak su ile sütü küçük bir tencerede ısıtalım fakat ılık olması yeterli olmaktadır. Yoğurma kabına ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içinde eritelim.

Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karışımı yumuşak bir kıvama getirelim. Üstüne ise yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayalım. O nedenle unu 1'er bardak 1'er bardak ilave ederseniz sıkıntı yaşamazsınız hamurunuz tam kıvamını bulur. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelmelidir. Hamuru bolca yoğurun. Un ekleme işlemi devam ettiği sürece yaklaşık 5 dakika kadar daha yoğurulur ve üzerine temiz bir örtü örterek mayalanması için bir köşeye bırakılır. Zamanınız kısıtlı değil ise 1.5 saat bekletilmesi daha verimli olur. Ardından yağlı kâğıt sermiş olduğunuz tepsiye açmalar dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek isteğe bağlı susam, çörek otu dökebilirsiniz.

Önceden hazırlanmış olan 160 derecedeki fırında açmaların altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir ve sıcak servis yapılmalıdır.
" } ] }