{ "title": "Açma", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/acma-9484.jpg", "date": "19.01.2024 17:03:30", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Açma; mayalı hamurla yapılan ve oldukça beğenilen bir hamur işidir. Açma, pastanelerde de satılmaktadır. Fakat ben en az onun kadar lezzetli açmaları kendim evdeki imkânlarımı kullanarak yapmayı tercih ediyorum. Herkesin de bildiği gibi açma yapımında katı yağ kullanılmaktadır. Bu nedenle dışarıda yapılan açmalarda kullanılan yağlar mide ağrısına neden olabileceğinden bana daha sağlıklı geliyor. Açmanın içerisine ceviz, zeytin, peynir v. S haçlar kullanarak daha lezzetli hale getirmeniz mümkündür. Açmanın güzel olmasının sırrı hamurun çok katı olmaması ve yağının bol olmasında gizli olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle hamurun güzel bir şekilde mayalandırılması gerekmektedir. Umarım paylaştığım açma hamuru tarifi ile misafirlerinizi ve aile bireylerinizi memnun edebilirsiniz. Şimdiden tüm bayanlara kolay gelsin.