{ "title": "Çikolatalı Açma", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/cikolatali-acma.jpg", "date": "19.01.2024 13:21:09", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Farklı malzemelerle yapılan açma çeşitleri kişilerin damak tadına göre farklılık göstermektedir. Peynirli, ıspanaklı, çökelekli, sade, sodalı ve son zamanlar da anneler tarafından tercih edilen çikolatalı açma çeşitleri bulunmaktadır. Hem çocukların ilgisini çeken ve farklı görüntüye sahip olan çikolatalı açma tarifi şu şekildedir;

Çikolatalı Açma Malzemeleri
Çikolatalı Açma Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine ılık sütü ve mayayı koyarak karıştırın. Bu karışımı yaklaşık 5 dakika kabarması için bekletin. Daha sonra yağ, yumurta ve tuzu ekleyerek karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten soran azar azar unu ilave edin. Hamurun kıvamına dikkat edin. Hazırladığınız hamur elinize yapışmayacak şekilde yumuşak olması gerekmektedir. Bu kıvam hem hamurun kolay açılmasına hem de daha hızlı mayalanmasını sağlayacaktır. Hazırladığınız hamurun üzerini örterek sıcak bir yere koyun. Ortala bir saat mayalanması için bekleyin. Hamur iki kat olmuş ise mayalanmış demektir. Mayalama işlemi olduktan sonra elinizi hafif yağlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Yaptığınız bezeleri tezgâhın üzerinde servis tabağı büyüklüğünde açın.

Üzerine bir bıçak yardımıyla çikolatayı her yerine eşit gelecek şekilde sürün ve rulo yapın. Daha sonra yaptığınız ruloyu bıçakla ikiye bölün. Kestiğiniz rulonun iki ucunu birbirine dolayıp burkun ve simit şeklini verin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisine dizdikten sonra dinlenmesi için 30 dakika bekletin. Bekletme süresi dolduktan sonra ortalama 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Pişirme işlemi sürerken altını ve üstünü sık sık kontrol edin. Piştikten sonra cayın yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }