{ "title": "Evde Açma Tarifi", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/evde-acma-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 19:18:54", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Evde Açma Tarifi, Yumuşacık ve puf puf bir açma tarifi isteyenlere işte kolaylıkla yapabileceğiniz ev açması tarifini sizlerle paylaşıyorum. Bu tarif pastane ve butik cafe de çok tercih edilen poğaça guruplarından olan açma tarifidir.

Açma Malzemeler (8-10 kişilik)
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Açma tarifimizin anlatımına başlamadan, açma tarifinin en önemli sırrını sizlerle paylaşacağım. Öncelikle bütün malzemelerin oda ısısında,1 derece yüksek sıcaklıkta olması gerekiyor. İşte bu bilgi, açma tarifinin lezzetini ve kabarıklığını artırmanın en önemli sırrıdır. Öncelikle yumurtanın beyazı alınır, derince bir kaba konulur. Sıvı yağ, tuz, şeker, eritilmiş tereyağının 100 gramı, yaş maya, ılık süt eklenerek karıştırılır, içerisine ılık süt ve un eklenerek kulak memesi kıvamında yoğurulur.

Hazırlanan hamur dinlendirilmek üzere 30 dk. Üstü kapalı bir şekilde muhafaza edilir. Daha sonra hamur, cevizden biraz büyük parçalar alınarak el yardımıyla açılır ve içlerine kalan eritilmiş tereyağı sürülerek tekrardan yumurta şekli alması sağlanır. Daha sonra, hazırlanan küçük bezeler, simit şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilerek 180 derecelik fırında 25 dk pişirilir.

Fırından çıkan açmalar kokusuyla sizleri büyüleyecek.

" } ] }