{ "title": "Haşhaşlı Açma", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/hashasli-acma.jpg", "date": "19.01.2024 21:36:04", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Açma hem sağlıklı olan hem de midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta olmaktadır. Çoğunlukla çayların yanında ek olarak tüketilen ve her damak tadına uyum sağlamakta olup yumuşak puf şeklinde olmaktadır. Annemin haftada iki defa yapmış olduğu haşhaşlı açmayı bir zamanlar o kadar tüketiyordum ki içim dışım haşhaşlı açma olmuştu şimdi olsa şimdide yerim dediğim çok oluyor.

Fakat okula giderken beslenmelerde olmazsa olmazlardan olan haşhaşlı açma hem çocukları tok tutuyor hem de fastfooddan uzak tutuyor.

Haşhaşlı açma malzemeler
Arasına sürmek için malzemeler
Üzerine
Haşhaşlı açma nasıl yapılır?

İlk olarak bir miktar süt ile maya eritilir. Üzerine diğer hamur malzemesini yavaş yavaş un ilave ederek düzgün olan bir hamur elde edilir. Fakat iyice yoğrulmalıdır. Yoğrulan hamurun üzeri bez ile örtülerek 50 dakika kadar dinlendirilir. Bu arada hamur dinlendirilirken 2 çorba kaşığı kadar haşhaşa 1 su bardağı kadar sıvı yağda ilave ederek inceltilir.

Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak düz bir zemin üzerinde ince bir şekilde açılır. Açılan hamur üzerine haşhaş ezmesi sürülerek rulo halde katlanır ve uçları birleştirilir. Geriye kalan hamur bezelerine de aynı şekilde hazırlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Haşhaş serpilir. Bir tepsi yağlanarak hazırlanan haşhaşlar tepsiye dizilir. Tepside 5 dk. Daha dinlendirilerek önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Üzeri pembeleşen açma fırından alınarak sıcak servis yapılır.
" } ] }