{ "title": "Mayalı Açma", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/mayali-acma.jpg", "date": "21.01.2024 14:00:46", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Mayalı açma, Açma, hamur işleri içinde en çok yapılan en lezzetli ve en kolay hamur işidir. Kolay hamur işi yapmak isteyenler için bu açma tarifi çok kolay olduğundan emin olabilirsiniz. Kuru maya ile yapılan açma tarifi, mayanın yanma riski olmadığı için son derece pratik ve kolay yapılan açmadır. Yaparken çok eyleneceksiniz. Hamuru yoğururken olduğunca yumuşak bir hamur yapın. Çünkü hamur sert olursa açmamız olması gerektiği gibi yumuşak bir kıvam olmaz.

Acma malzemeleri arasında yeralan süt açmanın ana malzemesidir ve açmanın lezzeti sütün miktarı ile alakalıdır. Nefis bir açma yemek isteyenler için çok idealdir. Lezzetli, besleyici, sağlılıkdır. Büyük küçük herkesin severek yediği yumuşacık bir açmadır.

Mayalı açma tarifinin malzemeleri
Mayalı açma nasıl yapılır?

Öncelikle sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım. Isınan sütün içerisine mayayı koyalım ve karıştıraım. Başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu, sıvı yağı koyalım ve sonra ılıyan mayalı sütüde içine boşaltalım ve karıştıralım. Sonra elimizle yavaş yavaş un ekleyelim. Mayalı açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakalım. Sütü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır. Ağzı kapalı kilitli bir kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır. Kolayca alabileceğiniz küçük bir kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yağla elinizi yağlayarak açma hamurunu alıp istediğiniz şekilde yapabilrsiniz.

200 dereceli fırında pişirelim ve üstü kızardıktan sonra fırından alalım ve üstüne temiz bir bezle kapatıp dinlendirelim. Sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }