{ "title": "Pastane Açması Tarifi", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/pastane-acmasi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 16:12:31", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Hemen herkes çok severek tüketir bazen kahvaltılar bir açma bir çay ile de geçirilse gayet doyurucu olur evde yapılan açmalarda dışarı da alınanlar gibi lezzetli yapılabilir bunun için verilen tarifi uygulamanız yeterli olacaktır.

Pastane açması tarifi için gerekli malzemeler
Pastane açması nasıl yapılır?

Öncelikli olarak bir su bardağı su ve bir su bardağı süt ayrı ayrı kaplarda ısıtılır çok kaynar olmayan ılık bir derecede olacak ısınan su ve süt derin bir kaba alınır ve karıştırılır ardından bir paket yaş maya da bu kaba eklenir ve erimesi için iyice karıştırılır. Maya eriyince dört yemek kaşığı şeker dört çay kaşığı tuz sıvı yağ eklenir ve iyice karıştırılır ardından bir yumurtanın beyazı içerisine konur sarısı üzerini sürülmek için bir kenara alınır. Malzemeler iyice karışınca yavaş yavaş elenerek un katılır ve yoğrulur yumuşak kıvamda bir hamur elde etmelisiniz hamur ne kadar yumuşak olursa açma o kadar lezzetli olur.

Hamuru iyice yoğurup bir kenara alın ve üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmaya bırakın en az bir saat mayalanınca hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve açın üzerine çay kaşığının ucu ile hafif tereyağı sürün ve rulo yapar gibi elinizle şekiller verin isterseniz arasına peynirli ya da patatesli harçlardan da koyabilirsiniz. Tüm açmaları istediğiniz gibi şekillendirdikten sonra yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün açmalar birazda tepsi de mayalanırken siz fırınınızı ısınması için açın ve iki yüz dereceye ayarlayın.

Açmalar iki yüz derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve ardından sıcak servis ederek yiyiniz.
" } ] }