{ "title": "Pastane Açması", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/pastane-acmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 18:48:36", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz açma doyurucu ve hafif bir lezzettir. Sadece kahvaltıda değil öğün aralarında, bayanların hazırlamış olduğu özel günlerde, birleşme partilerinde afiyetle tüketilen bir tattır.

Pastane Açması Malzemeleri
Pastane Açması Nasıl Yapılır?

Pastane açması tarifine bir su bardağı suyla sütü bir kap içerisine alarak karıştırmayla başlayalım. (Süt ve su ılık olması gerekmekte). Süt ve su karıştırıldıktan sonra karışım içerisine mayayı da ilave edelim ve eklenen mayayı iyice eritelim. 5 yemek kaşığı toz şekeri, mayayı, suyla süt karışımına ilave edelim. Sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını da karışıma ekleyelim. Hazırlanan karışımın aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyelim. Hazırlanan hamur kulak memesinden daha yumuşak bir kıvam almalıdır. Hamur ne kadar yumuşak olursa hazırlanan açma o kadar güzel olacaktır. Hamurun kabarması için hamuru hazırladığımız kabı bir kenarda üzerini bir bezle kapatarak yarım saat kadar bekletelim. İyice mayalanan hamuru bezeler halinde hazırlayalım. Her bir bezenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyelim ve elinizle hamuru açarak uzattım. Hamuru döndürmek şekil verelim. Önceden hazırlanmış olan fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim ve hazırlanan açma hamurlarına şekil verildikten sonra yağlı kâğıt serilen tepsiye dizelim. Açma hamurları bir süre tepside mayalandıktan sonra yumurta sarısını mayalanan açmalara sürelim. Yumurta sarısı sürülen açmaların üzerine isteğe bağlı olarak çörek otu serpebilirsiniz. Önceden 180 derece ısıtılan fırına hazırlanan açmaları tepsiyle fırına atarak yüzeyi iyice kızarana kadar pişirelim. Bu işlem aşağı yukarı 30 dakika sürecektir. İyice üzeri kızarmış olan açmalar fırından çıkartılarak soğuması beklenir ve sonra afiyetle yenilmesi için servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }