{ "title": "Patatesli Açma", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/patatesli-acma.jpg", "date": "19.01.2024 10:32:01", "author": "Emre Ekmen", "article": [ { "article": "Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.

Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeleri
İç harcı için
Patatesli Açma Nasıl Yapılır?

İlk önce iç harcımızı hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayalım. Bir tavada sıvı yağ ile soğanı kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edelim kavurma işlemine devam edelim. Kıymanın üzerine rendelenmiş patatesleri de ilave edelim ve kavurma işlemine sırası ile devam edelim. Patateslerin ardından da salçayı ilave edip hafifçe kavuralım. Baharatları ve tuzunu da koyalım, karıştıralım ve harcımızın soğuması için bir kenara bırakalım. İç harcımız soğuma aşamasında iken biz hamurumuzu hazırlayalım.

Derin bir kaba önce unu alalım. Bir paket kuru mayayı unun üzerine serperek karıştıralım. Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına sütü, suyu, yumurtayı, sıvı yağı, tuzu ve şekeri de koyup parmak uçlarımızla bu karışımları karıştırıyoruz. Daha sonra da bu karışıma havuzun etrafındaki unları da yavaş yavaş alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olana kadar elimizi bırakana dek yoğuruyoruz.

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapalım. Bu bezeleri elimizle tabak büyüklüğünde açalım. Hamurun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini elimizle yayalım. Soğuyan iç harcımızı yağladığımız bezelerin üzerine koyarak hamuru rulo yapalım ve açma şekli verelim. Bütün hamur bu şekilde bitene kadar tekrarlayalım. Yağlı tepsiye açmaları yerleştirelim ve açmaların üzerine yumurta sarısı sürelim.

Açmaların üzerine susam ve çörek otu serpelim. 180-200 derecede pişirelim. Hamur fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık iken servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }