{ "title": "Peynirli Açma", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/peynirli-acma.jpg", "date": "21.01.2024 10:57:31", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tariflerden biridir. Yapımında oldukça kolay ve pratiktir. Yapıldıktan sonra derin dondurucuda saklanıp ani misafirler geldiğinde çıkarıp ikram edebilirsiniz mikrodalga fırında ya da diğer fırında kısa süre ısıtmanız ilk günkü gibi taze olmasını sağlayacaktır.

Peynirli açma yapımı için gerekli malzemeler
Peynirli açma nasıl yapılır?

Bu açmanın yapımı için öncelikle unumuzu yoğurma kabına alalım ve ortasını açalım ılık suyu mayayı ve toz şekeri koyup beş dakika bekletelim hafif kabarcıklar oluşunca margarinin elli gramını ve tuzunu da ekleyip iyice yoğuralım. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır buna dikkat edelim hamur yoğurma işlemi tamam olunca hamurun üzerini bir bezle örtüp bir kenara alalım bir saat kadar mayalanması için bekleyelim.

Bu sırada harcı için peynir bir kaba alınır ve üzerine maydanoz ince ince doğranır ve karıştırılır. Mayalanan hamur da ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve hafif açılıp üzerine biraz margarin konulur ve üzerine peynirli harç konulur ve şekil verilir. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir üzerin bir yumurta çırpılıp sürülür ve çörek otu serpilir önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.
" } ] }