{ "title": "Sade Açma Tarifi", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/sade-acma-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 10:47:55", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık tercih edilmektedir. Hamur işlerini seven kişiler için hem lezzetli hem de hafif olan açma tarifi şu şekildedir;
Malzeme Listesi
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine şekeri ve mayayı koyun. Üzerine ılık sütü ilave edin. Eklediğiniz malzemeleri bir çırpıcı ile karıştırın. Daha sonra sıvı yapını koyun. Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra ununu ilave edin. Burada dikkat etmeniz gereken ununu yavaş yavaş ilave etmenizdir. Çünkü hamurun kulak memesi yumuşaklığın da olması gerekmektedir. Hamurunuz ne kadar yumuşak olursa açması da o kadar rahat olacaktır. Hamuru yapma işleminiz tamamlandıktan sonra mayalanması için sıcak bir köşeye koyun ve üzerini kapatın. Hamurun mayalanması için ortamın sıcaklığı çok önemlidir. Yaklaşık yarım saat için de hamurunuz mayalanmış olacaktır. Hamurunuz kabarmış ise mayalanmış demektir. Hazırladığınız hamur mayalandıktan sonra elinizi yağlayın ve hamurun içinden 2 adet ceviz büyüklüğünde bezeler alın. Bezeleri tezgâhın üzerinde ya da açma tahtası üzerinde uzun şeritler haline getirin. Şerit haline getirdiğiniz şeritlerin ucunu birleştirip etrafın da dolayın. Uçlarının altlara gelmesine dikkat edin. Geriye kalan bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Daha sonra pişirme işlemi için kullanacağınız tepsiye yağlı kâğıdı serin. Hazırladığınız açmaları tepsiye dizin. Bu işlemleri bitirdikten sonra hamurun dinlenmesi için yaklaşık 25 dakika tepside dinlendirin. Daha sonra üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp üzerine isteğe göre susam ya da çörek otu serpiştirin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hafif soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }