{ "title": "Tahinli Açma Tarifi", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/tahinli-acma-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 08:51:03", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "
Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahmetsiz, pratik bir iç harcı olan cevizli tahin, mayalı hamuruyla da doyurucu. Kilo sorunu yaşamayanlar bu tarifle tahin ve cevizin vereceği enerjiyi de alabilirler.

Tahinli açma için gerekli malzemeler
Tahinli açma nasıl yapılır?

Bir kabın içerisine un elenerek konur. Üzerine tuz ve şeker de ilave edilerek karıştırıp ortası havuz gibi açılır. Unun ortasına, yaş maya konur. Üzerine oda sıcaklığında erimiş tereyağı, sıvı yağ ve süt ilave edilir. 1 yumurta da kırılıp harca katılır. İstenilirse yumurtanın sarısı üzeri için ayrılıp, sadece beyazı da konulabilir. Yumurta da katıldıktan sonra mayayla birlikte hepsi karıştırılır. Harç ezilip iyice karışınca, unu ortadan almaya başlayarak hamur yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığı elde edilene kadar yoğrulur. Gerekirse biraz sıcak su ilave edilir.

Yoğrulan hamurdan bezeler oluşturulur. Her beze merdane yardımıyla, tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açılır. Açılan hamurun üzerine tahin sürülür, fazla dövülmemiş iri büyüklükteki ceviz de serpilip rulo şeklinde sarılır. Sarılan hamur ileri geri yapılarak uzatılır ve kendi etrafında sarılır. Tüm hamur bitene kadar bu işlem uygulanır ve hazırlanan açmalar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp mayalanmaya bırakılır. Mayalanma süresinde açmalar kendini bırakınca açılmasın diye rulo işlemi sık yapılmalıdır.

Mayalanan açmalar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
" } ] }