{ "title": "Yumuşak Açma Tarifi", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/yumusak-acma-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 23:07:23", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Yumuşak açma tarifi, bu yumuşak açmalarımız içine konulan malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyor. Çok sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir. Çocuklara içinde çok faydalıdır. Misafirlere çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Yumuşak açma tarifinin malzemeleri
Arası için: Tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)

Yumuşak Açma Üzeri İçin: Yumurtanın sarısı.

Yumuşak açma tarifi nasıl yapılır?

Bir kaba ılık sütü, toz şekeri, mayayı koyalım ve ılık sütün içine mayayı eritip koyalım. Mayanın kabarmasını bekliyelim. Kabaran mayanın üzerine sıvı yağı, tuzu yumurtanın akını koyalım ve karıştıralım.

Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 45 dakika mayalandıralım. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizde açalım. Açtığımız hamurların üzerine yağ sürelim. Sonra iki hamuru örgü yapıp uçlarını birleştirelim. Üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Yumuşak açma tarifini yani pastane usulü açmaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Yumuşak açmalarımızı servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }