{ "title": "Zeytinli Açma", "image": "https://www.acmatarifi.gen.tr/images/zeytinli-acm.jpg", "date": "20.01.2024 12:01:45", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysaki ben açmayı herkese zeytinli tavsiye etmekteyim oldukça lezzetli olan bu açma hem damaklara uygun hem de yumuşak olduğu için yaşlı çocuk demeden herkesiz tüketebileceği şekilde olmaktadır.

Özellikle çocukların oyundan kendini alı koymadığı ve yemek yemeyi sevmediği zamanlarda annelerin kurtarıcısı olabilecek en güzel doyurucu şey açma olmaktadır. Atıştırmalık olarak oyun sırasında önlerine koyduğunuz açmalar silip süpürülür. Bu tavsiyeyi annemden almıştım denedim ve başarılı olduğuna inandım bu nedenle her anneye tavsiyem yemek yedirmek için zamanınızı boşa harcamayın zeytinli açmalar yapın. Açmalar hem masaları şık hem de bol göstermektedir. Bu nedenle her bayanın seçimleri arasında olmaktadır. Fakat her bayanda zeytinli açmayı çok da bilmez işte bu nedenle bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diyerek sizlere yapmış olduğum açma tarifini vereceğim. Bir de önemli bir not vermek istiyorum zeytin ezmesi aldınız ve yenmiyor kötü olacak diye korkmayın ve açmaya kullanın oldukça leziz oluyor.

Zeytinli Açma Malzemeleri
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı.

Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?

İlk olarak unu derin bir kaba alarak şeker ve tuzla karıştıralım. Karıştırılan bu malzemenin ortasını havuz şeklinde açalım. Daha sonra su, süt, sıvı yağ ve mayayı ortasına alıp yavaş yavaş karıştırarak yoğurulur.

Hamur iyice yoğurduktan sonra ortada toplayarak üzerin kapatılır. Hamur yarım saat dinlendirdikten sonra mandalinadan biraz küçük parçalar koparılır ve elinize yapışmaması için elinizi hafif sıvı yağına batırın. Her bir parçanın ortasına 1 çay kaşığı tereyağı ve 1 zeytin koyarak topu yuvarlayalım. Daha sonra düz bir zeminde elinizle bastırarak tatlı tabağı genişliğinde açın. Daha sonra kenarından kıvırarak rulo yapın ve ruloyu elinizle burarak kenarlarını birleştirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Dizilen tepside 15 dakika dinlendirdikten sonra üstüne içine sıvı yağ eklediğiniz yumurta sarısı ile yağlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış fırına atarak üzeri pembeleşinceye kadar kızartın üzeri pembeleşen açmayı fırından alarak servis yapılır.
" } ] }