Açma Kete Tarifi

Açma kete tarifi, hazırlaması biraz zaman alır, hamur ile fazla ilgisi olmayanlar için biraz da zahmetli gözükebilir ama inanın bu lezzet için her türlü zahmete değecektir. Kahvaltı sofraları veya kabul günleriniz için hazırlayabileceğiniz, muhteşem bir açma tarifidir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Açma Kete Tarifi Malzemeleri

  • 2.
    5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

Hamura sürmek için

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açma kete nasıl yapılır?


İlk olarak geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık sütü alıyoruz. Üzerine yaş mayayı atıp, elimiz ile karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Daha sonra yumurtayı kırıp, karıştırıyoruz. Sıvı yağı, şekerini tuzunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine bez örtüp bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz.

Yağ tavasına tereyağını ve sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz

Hazırlamış olduğumuz hamurda 8 adet eşit büyüklükte bezeler oluşturuyoruz. Ardından bezelerin her birini açabildiğimiz genişlikte ve incelikte açıp, bir sofra bezinin ya da mutfağınızda hamuru yapışmadan serilen bir alan varsa oraya seriyoruz. Daha sonra üzerine eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağ karışımından ne bol ne de az olacak şekilde sürüyoruz.
Diğer bezeyi de açıp yağladığımız hamurun üzerine seriyoruz. Bu şekilde bezelerin hepsini açıp, aralarını yağlayarak üst üste seriyoruz. En son yufkayı da yağladıktan sonra, hamuru tıpkı gözleme kapatır gibi, önce bir ucunu alıp, ortasına kapatıp, üzerine yağ sürüyoruz. Daha sonra, diğer ucunu kapatıp üzerine yine yağ sürüyoruz. En son kenarlarını yağlayıp kapattıktan sonra, kare bir hamur elde etmiş oluyoruz. Merdane ile fırın tepsisinin genişliğinde açıyoruz. Fırın tepsisinin dibini, margarin ile yağlayıp, hamuru üzerine yerleştiriyoruz. Daha sonra çatal ile hamurun her tarafına bastırarak şekilli izler yapıyoruz. Üzerine yoğurt veya yumurta sarısı sürüp, kare şeklinde kesiyoruz.

Tepside yarım saat kadar mayalandıktan sonra, önceden ısıtılmış 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Yukarıdaki tarifte hamuru 8 kat olarak tarif ettik. Siz daha ince bir kete olmasını isterseniz, dörder ayırıp iki ayrı tepsiye hazırlayabilirsiniz.
19.01.2024 16:05:21
Açma Kete Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Açma Kete Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Açma Kete Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yumuşak Açma Tarifi

Yumuşak açma tarifi, bu yumuşak açmalarımız içine konulan malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyor. Çok sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir....
Devamını Oku

Kolay Açma Tarifi

Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış olduğu a...
Devamını Oku

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahmetsiz...
Devamını Oku

Peynirli Açma

Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tariflerden ...
Devamını Oku

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lezzeti ol...
Devamını Oku

Sade Açma Tarifi

Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık tercih edi...
Devamını Oku

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışının kol...
Devamını Oku

Pırasalı Açma Börek

Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı son der...
Devamını Oku

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysaki ...
Devamını Oku

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapıl...
Devamını Oku

Patatesli Açma

Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeleri5 ...
Devamını Oku

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma hem sağlıklı olan hem de midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta...
Devamını Oku

Sodalı Açma Tarifi

Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zamanda çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli ola...
Devamını Oku

Açma Kol Böreği

Açma Kol Böreği, Açmalar arasında bir de kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayın...
Devamını Oku

Pastane Açması

Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğu...
Devamını Oku

Pratik Açma Tarifi

Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve ken...
Devamını Oku

Çikolatalı Açma

Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından ter...
Devamını Oku

Pastane Açması Tarifi

Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Heme...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024