Açma Kol Böreği

Açma Kol Böreği, Açmalar arasında bir de kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayınvalidemin çok yapıp her zaman evde bulundurduğu böreklerden biri olmaktadır. Tadına bayıldığım bu böreği sadece kayınvalidem yaptığı zaman doymadan bıkmadan yemekteyim.

Sırf çok yiyorum diye gitmek istemediğim zamanlar oluyor çünkü yedikçe kilo artışı yükseliyor.
Fakat artık bende verdiği tarifi deneyip evde bulunduracağım artık yapma sırası geldi diye düşünüyorum ve her bayana pratik bir börek olduğu için öneriyorum. Oldukça lezzetli olan bu börek özellikle akşam çaylarında tüketilmektedir.

Açma Kol Böreği Malzemeleri

  • 1 kg un (3/4'ü hamur için, kalanı açmak için kullanılır)
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 veya 2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Tuz

İçi için malzemeler

  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet yumurta

Açma Kol Böreği Nasıl Yapılır?


İlk olarak unu hamuru açacağınız kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın. Eritilen tereyağının içine zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Unun ortasına yumurtayı kıralım, yoğurdu ve hazırlanan yağı 1-2 tatlı kaşığı kadar ilave edin. İstediğiniz miktarda tuz atın ve oda sıcaklığındaki sudan ekleyerek, yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
Yoğurularak hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez örtülerek 20 dakika dinlendirilir. 9 adet kol böreği için hamuru 27 parçaya bölün. Kesilen parçaları eliniz ile yuvarlayıp beze haline getirin. Her bezenin de açıldığında yemek tabağı boyuna ulaşması gereklidir.

Açılan hamur bezeleri üçer üçer üst üste koyulması gereklidir ve her katın arasına 1 çorba kaşığı yağ karışımından dökülür ve kaşığın tersi ile yayılır. Daha sonra kenarlarına parmağınızla bastırın. Daha sonra üç katlı hamuru alıp, un ve oklava yardımı ile açın. Açtığınız bu hamura tekrar olarak 1 kaşık yağdan dökerek malzemeyi koyacağınız kısmı kıvıralım, üstüne hazırlanan malzemeden serpiştirerek, rulo halinde hazırlayarak hepsi kıvırmaya devam edilir. Daha sonra ikiye katlayın. Bu şekilde hepsine yaptıktan sonra bir tepsiyi yağlayarak içine dizin. Kalan yağı da tepsideki böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızaran kadar pişirin. Daha sonra fırından alarak sıcak servis yapın.

Fakat bir iki denemeden mükemmel yapamamanız gayet normal bir iki denemeden sonra mükemmelliği yakalayacağınıza inanın.
19.01.2024 20:16:28
Açma Kol Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Açma Kol Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Açma Kol Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sabah kahvaltılarına veya ikindi çayınızın yanına güzel bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Açma simit diğer simit çeşitlerine göre...
Devamını Oku

Yumuşak Açma Tarifi

Yumuşak açma tarifi, bu yumuşak açmalarımız içine konulan malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyor. Çok sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir....
Devamını Oku

Kolay Açma Tarifi

Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış olduğu a...
Devamını Oku

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahmetsiz...
Devamını Oku

Peynirli Açma

Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tariflerden ...
Devamını Oku

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lezzeti ol...
Devamını Oku

Sade Açma Tarifi

Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık tercih edi...
Devamını Oku

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışının kol...
Devamını Oku

Pırasalı Açma Börek

Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı son der...
Devamını Oku

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysaki ...
Devamını Oku

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapıl...
Devamını Oku

Patatesli Açma

Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeleri5 ...
Devamını Oku

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma hem sağlıklı olan hem de midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta...
Devamını Oku

Sodalı Açma Tarifi

Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zamanda çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli ola...
Devamını Oku

Pastane Açması

Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğu...
Devamını Oku

Pratik Açma Tarifi

Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve ken...
Devamını Oku

Çikolatalı Açma

Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından ter...
Devamını Oku

Pastane Açması Tarifi

Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Heme...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024