Açma Poğaça

Açma poğaça, Özellikle kahvaltılarda vazgeçilmez bir yere sahip olan açma poğaça hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Reddedilemeyecek bir lezzete sahiptir. Çay eşliğinde eşsiz bir lezzete bürünen açma poğaça doyurucu özelliğiyle de bilinmektedir. Size vereceğimiz açma poğaça tarifi ile sabah kahvaltılarında sıcak sıcak kendi mutfağınızdan sevdiklerinize servis yapabileceksiniz.
Ev halkından tam not alacağınızı ümit ediyoruz. Sizde kahvaltıda misafir davetinde bulunduysanız veya ev halkına kusursuz bir kahvaltı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız mutlaka açma poğaça tercih etmenizi tavsiye ederiz. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Açma poğaça için gerekli malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • Yarım paket margarin
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı el yakmayacak süt
  • 1 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 6 su bardağı kadar un

İç harcı için

  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Açma poğaça nasıl yapılır?


Öncelikle hamur yoğurma kabı içerisine sıcak denilebilecek sütü koyarak yaş mayayı ilave edin. Elinizle mayayı süt içerisinde eritin. Daha sonra oda sıcaklığındaki yoğurdu ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra sıvı yağı ilave edin. Karışım içerisine tuz ve toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın.
Toz şeker ve tuz eridikten sonra ayrı bir kap içerisine yumurtaları kırın. Bir tane yumurta sarısını kap içerisinde alarak açma poğaçanın üzeri için bir köşede bekletin. Geri kalan yumurtaları çırparak karışım içerisine ilave edin. Son olarak yarım margarini kısık ateşte yakmadan eritin ve karışım içerisine ilave edin. Karışım hafif sıcak bir hal alınca unu yavaş yavaş ekleyin. Bir taraftan unu eklerken diğer taraftan da elinizle hamuru yoğurun.

Hamur kulak memesi kıvamına gelince un eklemeyi durdurarak iyice yoğurun. Daha sonra yoğrulan hamurun üzerini kapatarak mayalanması için tarım saat kadar bekletin. Hamur beklerken sizde açmanın içini hazırlayın. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin veya köy peyniri veya kaşar peyniri ise rendeleyin. Maydanozları ise ayıklayarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Rendelenen peynir ve doğranan maydanozu birbirine karıştırın. Hamur mayalanma süresi dolduğunda tezgâh üzerini iyice temizleyerek hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Tezgâh üzerinde elinizi sıvı yağa batırarak hamuru biraz açın. İçerisine 1 tatlı kaşığı hazırlanan harçtan ekleyerek hamuru kapatın. Elinizde yuvarlayın. Yanınıza fırın tepsisini alarak dibini 2 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyarak yağlayın. Hazırlanan açma poğaçaları tek tek dibi yağlanmış fırın tepsisine dizin. Daha sonra yumurta sarısını iyice çırparak tepsiye dizilen açma poğaçaların üzerine sürün. Çörek otu ve susamı da serpiştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına poğaçalar tamamlanınca sürün. Yaklaşık yarım saat kadar pişirdikten sonra fırından açma poğaçaların üzeri kızardığında çıkarın. Tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

21.01.2024 20:29:06
Açma Poğaça ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Açma Poğaça Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Açma Poğaça"
Kış aylarının sopuğu ve kapalı havadan dolayı işe giderken geç uyanıyorum ve bundan ötürü de evse kahvaltı yapma fırsatı bulamadan işe gidiyorum. İle giderken sabah bir açma poğaçacı alıp iş yerimde çayla beraber kahvaltı niyetine yiyorum. R açma poğaçacı normalde kaç kalori gelir? Bu düzen vücudumda fazla kilo yaparım?
Reyhan . 28.10.2018 09:46:26

Yumuşak Açma Tarifi

Yumuşak açma tarifi, bu yumuşak açmalarımız içine konulan malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyor. Çok sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir....
Devamını Oku

Kolay Açma Tarifi

Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış olduğu a...
Devamını Oku

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahmetsiz...
Devamını Oku

Peynirli Açma

Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tariflerden ...
Devamını Oku

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lezzeti ol...
Devamını Oku

Sade Açma Tarifi

Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık tercih edi...
Devamını Oku

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışının kol...
Devamını Oku

Pırasalı Açma Börek

Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı son der...
Devamını Oku

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysaki ...
Devamını Oku

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapıl...
Devamını Oku

Patatesli Açma

Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeleri5 ...
Devamını Oku

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma hem sağlıklı olan hem de midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta...
Devamını Oku

Sodalı Açma Tarifi

Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zamanda çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli ola...
Devamını Oku

Açma Kol Böreği

Açma Kol Böreği, Açmalar arasında bir de kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayın...
Devamını Oku

Pastane Açması

Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğu...
Devamını Oku

Pratik Açma Tarifi

Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve ken...
Devamını Oku

Çikolatalı Açma

Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından ter...
Devamını Oku

Pastane Açması Tarifi

Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Heme...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024