Kuru Mayalı Açma, açma ve poğaça hamur işleri arasında en sık tercih edilenidir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı oldukça kolay ve lezzeti de bir o kadar yerindedir. Kısa sürede hazırlanarak aniden gelen misafirler için rahatlıkla sunumu yapılabilir. Açma hamurunun ana malzemeleri genellikle maya, un, süt ve sıvı yağdır.
Maya olarak her tür maya tercih edilebilir. Ancak yaş mayanın kendine özgü bir kokusu olduğu için onun yerine daha çok kuru maya tercih edilir. Kuru mayalı açma tarifinde birkaç dikkat edilmesi gereken püf noktası vardır. Bunlardan en önemlisi mayayı çözmek için kullanılacak olan sütün ılık olmasıdır. Bu sayede ılık sütün maya ile birleşimi açma hamurunun pamuk gibi yumuşacık olmasını sağlar.
Kuru Mayalı Açma yapımında genelde iç harç kullanılmadan sade olarak hazırlanır. Fakat iç harç kullanmak isteyenler zeytin ezmesi ya da krem peynir tercih edebilir. İster sabah kahvaltılarında ister öğlen saati tüketilebilir.
Afiyet olsun.