Hamuru hazırlamak için derin bir kabın içine ılık sütü ve sıvı yağı ilave edin. Daha sonra şeker ve mayayı ekleyerek bir karıştırıcı ile iyice karıştırın. Mayanın erimesi gerekmektedir. Karıştırma işleminden sonra tuzu ve ununu ilave edin. Unu ilave ederken yavaş yavaş ilave etmeniz de fayda vardır. Böylece unun topaklanmasını engellemiş olursunuz. Kulak memesi yumuşaklığın da hamur elde edeceksiniz. Hamuru yapma işlemini tamamladıktan sonra mayalanması için sıcak bir koyun ve üzerine bir havlu koyun. Sıcak derecesi hamurun çabuk mayalanmasını sağlayacaktır.
Yaklaşık bir saat kadar mayalanması için bekleyin. Eğer hamurunuz kabarmış ve 2 kat haline gelmişse mayalanma işlemi tamamlanmış demektir. Mayalama işlemi tamamlandıktan sonra elinizi yağlayın ve portakal büyüklüğünde bezeler alın. Aldığınız bezeleri tezgâhın üzerinde normal incelikte acın. Açma işleminden sonra üzerine tereyağı ve zeytin ezmesini sürün.
Daha sonra rulo haline getirin ve uç kısmını içe doğru katlayarak şekil verin. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıdı serin. Hazırladığınız açmaları dizin. Geriye kalan bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra fırça ile yumurta sarısını sürün ve üzerine çörek otu ya da susam serpiştirin. Daha sonra yaklaşık 15 dakika iyice mayalanması için fırın tepsisinde bekletin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.