Açma Börek

Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyici bir tat vererek özellikle akşam çaylarında çok nefis bir yiyecektir. Fakat belirtmek isterim ki açma böreğin kalorisi diğer yiyeceklere göre biraz fazladır. Bu nedenle gereğinden fazla tüketmemeniz sizler için çok daha iyi olacaktır.
Açma böreğin yapılışı diğer böreklerden biraz daha zordur. Bu nedenle açma börek yapabilmek için tarifimi dikkatli bir şekilde okumanız sizler için yararlı olacaktır. Tarifimde uygulayacağım adım yöntemi ile sizlerde çok kolay bir şekilde hiç zorlanmadan açma börek yapabilirsiniz.

Unutmayınız ki tarife geçmeden önce malzemeleri hazırlamanız, tarifin uygulanış sırasında bu gibi şeylerle uğraşmanızı gerektirmeyecektir. Açma börek yaparken isteğe bağlı olarak hazır yufka ya da ev yufkası kullanabilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki ev yufkası ile yapılan yufkalarda biraz daha çıtır ve gevrek olmaktadır. Ama zamandan tasarruf etmek iççin hazır yufka da kullanabilirsiniz. Yine börek oldukça lezzetli olacaktır.

Açma Börek Malzemeleri

  • Bir çay bardağı süt,
  • Bir su bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı yoğurt,
  • Bir adet yumurta ve bir adet yumurta sarısı,
  • Yarım paket kadar kabartma tozu,
  • Bir yemek kaşığından biraz az tuz,
  • Yarım çay bardağından çok daha az sirke,
  • Beş su bardağı un,<
    /li>
  • Bir miktar tereyağı,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kg ıspanak,
  • İki adet orta boy kuru soğan,
  • Birkaç yemek kaşığı tereyağı,
  • Bir miktar tuz ve pul biber,

Üzerine sürmek için ise

  • Bir adet yumurta sarısı,
  • Bir yemek kaşığı yoğurt,
  • Bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Açma Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle malzemelerimizden bir çay bardağı sütü, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı sirkeyi derin bir kap içerisine ekleyelim ve iyice birkaç dakika kadar çırparım.

Bu çırpma işleminden sonra yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırın. Fakat bu işlemi biraz yavaş yapmanız topaklanma probleminin meydana gelmemesini sağlayacaktır.

Bu işlemde artık malzeme tam olarak hamur kıvamına gelecektir. Kıvamı ayarlamak iççin biraz un ya da su ekleyebilirsiniz. Tam kıvamı ayarladıktan sonra eşit olarak bu hamuru altı parçaya bölün. Daha sonra ayırdığınız hamur yumaklarını bir beze sararak dinlendirin. Sizlerde bu arada ıspanaklarla uğraşabilirsiniz. Ayrı bir kap içerisinde ıspanakları iyice ufak şekilde doğrayın. Doğradığınız ıspanaklara tereyağını ilave din ve tuzunu pul biberini de attıktan sonra bir kenarda yağla kavrulan soğanların üzerine ekleyip ocağın altını kapatın. Artık ıspanak harcı da tamamlanmıştır.

Bu adımda ayırdığımız hamur parçalarının hepsini un ile iyice tepsi büyüklüğünde açalım. Bu arada sıvı yağı ve tereyağını karıştırın ve eritin. Eritmiş olduğunuz bu yağın tümünü yufkalara sürün. Bu yağın üzerine ise ıspanak harcını dağıtarak rulo haline getirin.

Daha sonra altını yağladığınız tepsi içerisine istenilen şekilde yerleştirildikten sonra üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve tereyağı ile yaptığınız karışımdan sürerek fırına atın. Üzeri iyice kızardıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
21.01.2024 10:58:52
Açma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Açma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Açma Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sabah kahvaltılarına veya ikindi çayınızın yanına güzel bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Açma simit diğer simit çeşitlerine göre...
Devamını Oku

Yumuşak Açma Tarifi

Yumuşak açma tarifi, bu yumuşak açmalarımız içine konulan malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyor. Çok sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir....
Devamını Oku

Kolay Açma Tarifi

Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış olduğu a...
Devamını Oku

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahmetsiz...
Devamını Oku

Peynirli Açma

Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tariflerden ...
Devamını Oku

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lezzeti ol...
Devamını Oku

Sade Açma Tarifi

Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık tercih edi...
Devamını Oku

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışının kol...
Devamını Oku

Pırasalı Açma Börek

Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı son der...
Devamını Oku

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysaki ...
Devamını Oku

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapıl...
Devamını Oku

Patatesli Açma

Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeleri5 ...
Devamını Oku

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma hem sağlıklı olan hem de midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta...
Devamını Oku

Sodalı Açma Tarifi

Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zamanda çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli ola...
Devamını Oku

Açma Kol Böreği

Açma Kol Böreği, Açmalar arasında bir de kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayın...
Devamını Oku

Pastane Açması

Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğu...
Devamını Oku

Pratik Açma Tarifi

Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve ken...
Devamını Oku

Çikolatalı Açma

Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından ter...
Devamını Oku

Pastane Açması Tarifi

Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Heme...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024