Kıymalı Açma Börek

Kıymalı Açma Börek, yapımı biraz aşamalı olsa da lezzeti tarif edilemeyecek kadar güzeldir. Lezzetli olması hamurun kıyır kıyır gevrek olmasındandır.

Kıymalı Açma Böreğin İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4,5 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve su

Yağlamak için

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı için

  • 400 gram kıyma
  • 3 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet haşlanmış patates
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 2 adet yumurta
  • Susam ve çörek otu
Nasıl Yapılır?

Önce unu derin bir kaba koymakla işe başlıyoruz.
Unun ortasını havuz gibi açıyoruz ve ortasına sıvı yağ döküyoruz. Kenardaki unun üzerine de tuz serpiyoruz. Ilık su ilave ederek kenardaki undan da yavaş yavaş alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Elde edilen bu hamuru dinlenmesi için bir kenar da bekletiyoruz. Hamurumuz dinlenirken biz iç harcımızı hazırlıyoruz.

İç harcı için ilk olarak soğanları ince ince doğruyoruz. Tavaya sıvı yağ döküyoruz ve soğanları ilave ederek kavuruyoruz. Hemen ardından da kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek ocaktan tavayı alıyoruz. Hazırlanan bu iç harca ince ince doğranmış maydanozları da ilave ederek iç harcı soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Dinlenen hamurumuzun üzerine un serperek merdane ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Açılan bu hamura erimiş tereyağı ile sıvı yağı karıştırarak hamurun her tarafına değecek şekilde sürüyoruz. Elimizle hamurun kenarından tutup hafifçe çekerek esnetme yaparak büyüte bildiğimiz kadar büyütüyoruz.

Açtığımız hamurun bir kenarını içe doğru hafifçe katlıyoruz. Katladığımız bu kenara iç harcımızı uzunlamasına koyuyoruz. Haşladığımız patatesi harcın içine koymuyoruz, hamurun her tarafına gelecek şekilde rende ile rendeliyoruz. Hamuru rulo yaparak sarmaya başlıyoruz. Hamurun yarısına gelince ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz.

Diğer hamur parçasına da iç harcı koyarak ve patatesi hamurun her tarafına rendeliyoruz hamuru rulo yaparak sarıyoruz. Her iki hamuru da yağlı veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ister düz şekilde kol böreği şeklinde isterseniz kendi ekseni etrafında döndürerek gül böreği şeklinde sararak tepsiye yerleştirebiliriz. Üzerine yumurta sarısı sürerek ve isteğe göre de susam ve çörek otu serperek tepsimizi fırına sürüyoruz. Fırında 180 derecede pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 09:25:00
Kıymalı Açma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Açma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Açma Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sabah kahvaltılarına veya ikindi çayınızın yanına güzel bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Açma simit diğer simit çeşitlerine göre...
Devamını Oku

Yumuşak Açma Tarifi

Yumuşak açma tarifi, bu yumuşak açmalarımız içine konulan malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyor. Çok sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir....
Devamını Oku

Kolay Açma Tarifi

Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış olduğu a...
Devamını Oku

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahmetsiz...
Devamını Oku

Peynirli Açma

Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tariflerden ...
Devamını Oku

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lezzeti ol...
Devamını Oku

Sade Açma Tarifi

Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık tercih edi...
Devamını Oku

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışının kol...
Devamını Oku

Pırasalı Açma Börek

Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı son der...
Devamını Oku

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysaki ...
Devamını Oku

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapıl...
Devamını Oku

Patatesli Açma

Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeleri5 ...
Devamını Oku

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma hem sağlıklı olan hem de midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta...
Devamını Oku

Sodalı Açma Tarifi

Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zamanda çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli ola...
Devamını Oku

Açma Kol Böreği

Açma Kol Böreği, Açmalar arasında bir de kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayın...
Devamını Oku

Pastane Açması

Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğu...
Devamını Oku

Pratik Açma Tarifi

Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve ken...
Devamını Oku

Çikolatalı Açma

Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından ter...
Devamını Oku

Pastane Açması Tarifi

Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Heme...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024