Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve kendinizi şahane gösterecek sunumlar yapın ya da akşam çaylarınız boş mu geçiyor akşama hazırlık için pratik açmalar yapın ve tatları damakla da bırakın. Hemen hemen her bayanın yapabileceği ve çok az malzemeli bu açma oldukça lezzetli ve tüketilmesi eğlenceli olmaktadır.
İlk tarifi okuyunca akıllardan geçen benim yaptığım hamur kabarmıyor poğaça bile yapamıyor diyen bayanlara demek istediğim o kadar kolay kabarıyor ki korkmadan yapabileceğiniz en pratik açma inanmazsanız uygulayın.
Pratik Açma Malzemeleri- 1 çay bardağı yoğurt.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çay bardağı süt.
- 1 çay bardağı ılık su.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı şeker.
- 1 adet maya.
- Aldığı kadar un.
Pratik Açma Üzeri için- Yumurta sarısı.
- Yarım paket margarin.
Pratik Açma Nasıl Yapılır?
İlk olarak bütün sıvı malzemeyi karıştırın ve içine şeker tuz, un ve mayayı ilave ederek kulak memesi kıvamında olacak bir hamur yoğuralım. Daha sonra iyice yoğrulan hamurdan 6 eşit parçalar bölerek bezeler yapın. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın, margarini de 6 eşit parçaya bölün ve açtığınız her hamuru bir beze halinde margarinle yağlayın. Yağlanmış olan hamur bezelerini katlayarak beze gibi toplayın ve beklemeye alın.
Bütün hamurları aynı şekilde hazırladıktan sonra hazırlanan bütün hamur bezelerini tekrar tabak büyüklüğünde açın ve dörde bölün. Böldüğünüz hamurları ayçöreği açar gibi rulo haline getirelim. Sonra yuvarlayalım ve uç kısımlarını düğüm yapar gibi bir birin içinden geçirip hazırlayın. Bütün hepsini bu işlemden geçirdikten sonra yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizelim. Sonra ılık bir yerde hamurun mayalanması için 15 dakika kadar dinlendirelim. Mayalanan açma hamurlarının üstüne yumurtanın sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırına bırakın.
Kızarana kadar bekledikten sonra fırından alarak sıcak servis yapılır.
19.01.2024 10:58:21
Pratik Açma Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|