Sade Açma Tarifi

Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık tercih edilmektedir. Hamur işlerini seven kişiler için hem lezzetli hem de hafif olan açma tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • Hamurun yumuşaklığına göre un

Üzeri için

  • Bir adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Nasıl Yapılır?


Derin bir kabın içerisine şekeri ve mayayı koyun.
Üzerine ılık sütü ilave edin. Eklediğiniz malzemeleri bir çırpıcı ile karıştırın. Daha sonra sıvı yapını koyun. Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra ununu ilave edin. Burada dikkat etmeniz gereken ununu yavaş yavaş ilave etmenizdir. Çünkü hamurun kulak memesi yumuşaklığın da olması gerekmektedir. Hamurunuz ne kadar yumuşak olursa açması da o kadar rahat olacaktır. Hamuru yapma işleminiz tamamlandıktan sonra mayalanması için sıcak bir köşeye koyun ve üzerini kapatın. Hamurun mayalanması için ortamın sıcaklığı çok önemlidir. Yaklaşık yarım saat için de hamurunuz mayalanmış olacaktır. Hamurunuz kabarmış ise mayalanmış demektir. Hazırladığınız hamur mayalandıktan sonra elinizi yağlayın ve hamurun içinden 2 adet ceviz büyüklüğünde bezeler alın. Bezeleri tezgâhın üzerinde ya da açma tahtası üzerinde uzun şeritler haline getirin.
Şerit haline getirdiğiniz şeritlerin ucunu birleştirip etrafın da dolayın. Uçlarının altlara gelmesine dikkat edin. Geriye kalan bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Daha sonra pişirme işlemi için kullanacağınız tepsiye yağlı kâğıdı serin. Hazırladığınız açmaları tepsiye dizin. Bu işlemleri bitirdikten sonra hamurun dinlenmesi için yaklaşık 25 dakika tepside dinlendirin. Daha sonra üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp üzerine isteğe göre susam ya da çörek otu serpiştirin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hafif soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:47:55
Sade Açma Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sade Açma Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sade Açma Tarifi"
Aklıma takılan 2 husus var. 1. bezeleri uzun şeritler haline getirdikten sonra dolama işlemini nasıl yapmamız gerekiyor? Tarifin yapılışını okurken bu kısmını anlayamadım. 2. anlamadığım husus ise bu işlemi yaparken açma tahtasını kullanmak zorunda mıyız? Yoksa mutfak tezgahında da yapabilir miyiz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Eda . 31.10.2018 19:53:06

Açma Simit Tarifi

Açma simit tarifi ile sabah kahvaltılarına veya ikindi çayınızın yanına güzel bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Açma simit diğer simit çeşitlerine göre...
Devamını Oku

Yumuşak Açma Tarifi

Yumuşak açma tarifi, bu yumuşak açmalarımız içine konulan malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyor. Çok sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir....
Devamını Oku

Kolay Açma Tarifi

Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış olduğu a...
Devamını Oku

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahmetsiz...
Devamını Oku

Peynirli Açma

Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tariflerden ...
Devamını Oku

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lezzeti ol...
Devamını Oku

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışının kol...
Devamını Oku

Pırasalı Açma Börek

Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı son der...
Devamını Oku

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysaki ...
Devamını Oku

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapıl...
Devamını Oku

Patatesli Açma

Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeleri5 ...
Devamını Oku

Haşhaşlı Açma

Haşhaşlı Açma hem sağlıklı olan hem de midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta...
Devamını Oku

Sodalı Açma Tarifi

Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zamanda çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli ola...
Devamını Oku

Açma Kol Böreği

Açma Kol Böreği, Açmalar arasında bir de kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayın...
Devamını Oku

Pastane Açması

Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğu...
Devamını Oku

Pratik Açma Tarifi

Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve ken...
Devamını Oku

Çikolatalı Açma

Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından ter...
Devamını Oku

Pastane Açması Tarifi

Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Heme...
Devamını Oku

Açma Börek

Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024