Yufka yaparken kullanılması gereken malzemeler gerçekten çok önemli. Un, su ve tuzun dışında yağ ve ekstra malzemelerin de yufkanın lezzetini artırdığı belirtilmiş. Peki, bu malzemelerin oranları hakkında ne kadar bilgi sahibisin? Özellikle yufkanın elastikiyetini artırmak için hangi un türünü tercih etmeliyiz? Ayrıca, tereyağı mı yoksa zeytinyağı mı kullanmak daha iyi olur? Evde yaptığın yufkaların lezzetini artırmak için neler ekliyorsun?
Yufka yaparken kullanılması gereken malzemeler gerçekten çok önemli. Un, su ve tuzun dışında yağ ve ekstra malzemelerin de yufkanın lezzetini artırdığı belirtilmiş. Peki, bu malzemelerin oranları hakkında ne kadar bilgi sahibisin? Özellikle yufkanın elastikiyetini artırmak için hangi un türünü tercih etmeliyiz? Ayrıca, tereyağı mı yoksa zeytinyağı mı kullanmak daha iyi olur? Evde yaptığın yufkaların lezzetini artırmak için neler ekliyorsun?
Cevap yaz