Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek

Kıymalı Açma Börek, yapımı birkaç aşamadan oluşsa da lezzeti tarif edilemeyecek kadar güzeldir. Bu böreğin lezzetli olmasının sırrı, hamurunun kıyır kıyır ve gevrek olmasında saklıdır.

Kıymalı Açma Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve su

Yağlamak İçin

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin

  • 400 gram kıyma
  • 3 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet haşlanmış patates
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 2 adet yumurta
  • Susam ve çörek otu

Nasıl Yapılır?

Öncelikle unu derin bir kaba koyarak işe başlayın. Unun ortasında bir havuz açın ve sıvı yağı ekleyin. Kenarlara tuz serpin ve ılık su ilave ederek kenardaki undan yavaş yavaş alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde edilen hamuru dinlenmesi için bir kenara bırakın. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın.

İç harcı için, soğanları ince ince doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve soğanları kavurmaya başlayın. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın. Hazırlanan iç harca ince doğranmış maydanozu ekleyin ve iç harcı soğuması için bir kenara bırakın.

Dinlenen hamurun üzerine un serperek, merdane ile açabildiğiniz kadar açın. Açılan hamura erimiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırarak her tarafına sürün. Hamurun kenarlarından tutup hafifçe çekerek esnetin ve büyütün.

Açtığınız hamurun bir kenarını içe doğru hafifçe katlayın. Katladığınız bu kenara iç harcı uzunlamasına koyun. Haşlanmış patatesi harcın içine koymayın, hamurun her tarafına gelecek şekilde rendeleyin. Hamuru rulo yaparak sarmaya başlayın. Hamurun yarısına gelince ortadan ikiye bıçakla kesin.

Diğer hamur parçasına da iç harcı koyarak ve patatesi rendeleyerek rulo yaparak sarın. Her iki hamuru da yağlı veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, isterseniz düz şekilde kol böreği şeklinde, isterseniz kendi ekseni etrafında döndürerek gül böreği şeklinde sararak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek ve isteğe göre susam ve çörek otu serperek fırına verin. 180 derecede pişirin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri