Ispanaklı el açması börek yapmak için gerekli olan malzemeleri toplarken, sanki en sevdiğim tariflerden birini hazırlayacak gibi heyecanlanıyorum. Hamurun hazırlanmasını beklerken, mis gibi soğan ve ıspanak kokuları içimi ısıtıyor. Yufkaları açarken dikkatli olmak gerekiyor, ince olursa böreğin lezzeti de bir o kadar artıyor. İç harcın zeytinyağında sotelenmiş olması, böreğe ayrı bir aroma katacağı için gerçekten ilgimi çekiyor. Börekleri fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürmek ve susam serpmek de güzel bir dokunuş. Sonuçta evde pişen bir böreğin kokusu tüm evi sararken, yanında yoğurt ya da ayranla sunmak mükemmel bir ikili olmalı. Buzluktaki sürpriz börekleri düşünmek bile harika! Aniden gelen misafirlere hızlıca hazırlanabilecek bir lezzet olarak kesinlikle mükemmel bir çözüm. Bence, yapıp afiyetle tüketmek şart!
Ispanaklı el açması börek yapmak için gerekli olan malzemeleri toplarken, sanki en sevdiğim tariflerden birini hazırlayacak gibi heyecanlanıyorum. Hamurun hazırlanmasını beklerken, mis gibi soğan ve ıspanak kokuları içimi ısıtıyor. Yufkaları açarken dikkatli olmak gerekiyor, ince olursa böreğin lezzeti de bir o kadar artıyor. İç harcın zeytinyağında sotelenmiş olması, böreğe ayrı bir aroma katacağı için gerçekten ilgimi çekiyor. Börekleri fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürmek ve susam serpmek de güzel bir dokunuş. Sonuçta evde pişen bir böreğin kokusu tüm evi sararken, yanında yoğurt ya da ayranla sunmak mükemmel bir ikili olmalı. Buzluktaki sürpriz börekleri düşünmek bile harika! Aniden gelen misafirlere hızlıca hazırlanabilecek bir lezzet olarak kesinlikle mükemmel bir çözüm. Bence, yapıp afiyetle tüketmek şart!
Cevap yaz