Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
El Açması Börek

El Açması Börek

El Açması Börek, hazır böreklere nazaran daha lezzetli olur. El açması börek ne kadar zahmetli de olsa piştikten ve tadına baktıktan sonra yorgunluk unutulup gidiyor. Kimi elde börek açmayı bilmiyor olsa da öğrenmek için daha çok geç değil, onun için bu lezzetli ve enfes olan el açması börek tarifini kesinlikle denemelisiniz. Hem içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Mesela patates, lor, ıspanak, kıyma gibi istediğiniz malzemeleri hazırlayıp el açması börek yapabilirsiniz. Bu tarifte ıspanak kullanıldı, böreğin içine yakışıyor ve mükemmel bir uyum sağlıyor.

El Açması Börek İçin Gereken malzemeleri

  • 2 tane yumurta (Birisinin sarısını ayırın)
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4- 4,5 su bardağı un
  • Oklava tercihen merdane
  • Hamuru açmak için yeteri miktarda un

El Açması Börek; Açılan Hamur Aralarına Sürmek için

  • Yaklaşık 3- 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ

El Açması Börek; İç malzemeleri

  • 750 gram ıspanak
  • 2 tane kuru soğan
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
El Açması Börek; Üzerine Sürmek İçin Gereken malzemeleri
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • İlk başta ayırdığınız yumurta sarısı
El Açması Börek Nasıl Yapılır?

Hamuru hazırlamak için, bütün sıvı olan malzemeleri derin bir kabın içine koyun. Ağır ağır un ilave ederek yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelene dek un ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru 6-7 parçaya bölün. Tek tek yuvarlayarak beze haline getirin. Üzerine nemli bir bez örtün ve 15-20 dakika dinlendirin. Bu sırada ıspanak harcını hazır edin. Soğanları doğrayıp bir tava içinde sıvı yağ ile kavurun. Sonra ıspanakları ekleyin ve tuzu, karabiberi de ilave edin az karıştırın ocağın altını söndürün. Hazır ettiğiniz bezeleri birer birer unlu tezgâhta açın ve hamuru büyüyebildiği kadar büyütün. Hamuru açarken yapışma olmasın diye arada un serpmeyi unutmayın. Açtığınız hamurların içine, birlikte erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağını bir hamur fırçası yardımı ile sürün. Üzerlerine soğumuş ıspanaktan yeteri miktarda döküp hamur içine yayın. Sonra rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine ister belli aralıklarla kesip ister de uzun bir şekilde dizebilirsiniz. Eğer fırın tepsiniz yuvarlak ise o zaman ilk önce ortadan başlayıp etrafına doğru 2. 3. 4. Diye börekleri döndürerek sırayabilirsiniz. En son üzerine sürülecek olan malzemeleri bir kap içinde karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında üstü altı kızarana dek pişirin. Pişen el açması börek hazırdır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 15:53:16
El Açması Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
El Açması Börek Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "El Açması Börek"
el açması börek, daha önce hiç yapmadığım bir börek türü. Bu börek türünü misafirlerime yapmak istiyorum ama böyle şeylere elim yatkın değil. Açma kısmını tam olarak nasıl pratik bir şekilde yapabilirim?
Fatma . 08.09.2018 23:20:20
CEVAP YAZ
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysaki ben açmayı herkese zeytinli tavsiye etmekteyim oldukça lezzetli olan bu açma hem damaklara uy...
Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapılmayan ve bu börek türünü herkes yapabilir. Sabah kahvaltıları, ara öğünler de ve çocukların b...
Kıymalı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek, yapımı biraz aşamalı olsa da lezzeti tarif edilemeyecek kadar güzeldir. Lezzetli olması hamurun kıyır kıyır gevrek olmasındandır.Kıymalı Açma Böreğin İçin Gerekli Malzemeleri4,5 su bardağı un4 çorba kaşığı sıvı yağTuz ve suYağlama...
Patatesli Açma
Patatesli Açma
Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeleri5 su bardağı un1 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya da olabilir.2 çay bardağı süt2 çay bardağı su2 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta1 tatlı kaşığı t...
Haşhaşlı Açma
Haşhaşlı Açma
Haşhaşlı Açma hem sağlıklı olan hem de midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta olmaktadır. Çoğunlukla çayların yanında ek olarak tüketilen ve her damak tadına uyum sağlama...
Sodalı Açma Tarifi
Sodalı Açma Tarifi
Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zamanda çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli olan açmaların birçok çeşidi bulunmaktadır. Tercihe göre peynirli, zeytinli, ezmeli, sade ve sod...
Açma Kol Böreği
Açma Kol Böreği
Açma Kol Böreği, Açmalar arasında bir de kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayınvalidemin çok yapıp her zaman evde bulundurduğu böreklerden biri olmaktadır. Tadına bayıldığı...
Pastane Açması
Pastane Açması
Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz açma doyurucu ve hafif bir lezzettir. Sadece kahvaltıda değil öğün aralarında, bayanların...
Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve kendinizi şahane gösterecek sunumlar yapın ya da akşam çaylarınız boş mu geçiyor akşama hazırlık...
Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Farklı malzemelerle yapılan açma çeşitleri kişilerin damak tadına göre fark...
Pastane Açması Tarifi
Pastane Açması Tarifi
Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Hemen herkes çok severek tüketir bazen kahvaltılar bir açma bir çay ile de geçirilse gayet doyuru...
Açma Börek
Açma Börek
Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyici bir tat vererek özellikle akşam çaylarında çok nefis bir yiyecektir. Fakat belirtmek ister...

 

Kuru Mayalı Açma
Açma
El Açması Börek
Hamur Açma
Açma Kete Tarifi
Mayalı Açma
Açma Kalori
Açma Hamuru
Açma Tarifi
Açma Simit Tarifi
Yumuşak Açma Tarifi
Kolay Açma Tarifi
Tahinli Açma Tarifi
Peynirli Açma
Açma Tarifi Oktay Usta
Sade Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Pırasalı Açma Börek
Zeytinli Açma
Ispanaklı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek
Patatesli Açma
Haşhaşlı Açma
Sodalı Açma Tarifi
Açma Kol Böreği
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Popüler İçerik
Tahinli Açma Tarifi
Tahinli Açma Tarifi
Tahinli açma tarifi,  hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde  kendini ispatlamıştır. Zahme...
Peynirli Açma
Peynirli Açma
Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tarif...
Açma Tarifi Oktay Usta
Açma Tarifi Oktay Usta
Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lez...
Sade Açma Tarifi
Sade Açma Tarifi
Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık ter...
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışı...
Pırasalı Açma Börek
Pırasalı Açma Börek
Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024