El Açması Börek El açması börek, hazır böreklere kıyasla çok daha lezzetlidir. Bu börek, ne kadar zahmetli olursa olsun, piştikten ve tadına bakıldıktan sonra tüm yorgunluğunuzu unutturur. Herkes börek açmayı bilmeyebilir, ancak öğrenmek için hiçbir zaman geç değildir. Bu nedenle, bu lezzetli ve enfes el açması börek tarifini mutlaka denemelisiniz. Ayrıca, içine dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Örneğin, patates, lor, ıspanak, kıyma gibi malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte ıspanak kullanılmıştır ve böreğin içine çok yakışarak mükemmel bir uyum sağlar. El Açması Börek İçin Gereken Malzemeler
El Açması Börek; Açılan Hamur Aralarına Sürmek İçin
El Açması Börek; İç Malzemeleri
El Açması Börek; Üzerine Sürmek İçin Gereken Malzemeler
El Açması Börek Nasıl Yapılır? Hamuru hazırlamak için, tüm sıvı malzemeleri derin bir kaba koyun. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Yoğurduğunuz hamuru 6-7 parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayarak beze haline getirin. Üzerine nemli bir bez örtün ve 15-20 dakika dinlendirin. Bu sırada ıspanak harcını hazırlayın. Soğanları doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile kavurun. Ardından ıspanakları ekleyin ve tuz ile karabiberi ilave edip karıştırın, ocağın altını kapatın. Hazırladığınız bezeleri unlu tezgahta birer birer açın ve hamuru büyütebildiğiniz kadar büyütün. Hamuru açarken yapışmaması için arada un serpmeyi unutmayın. Açtığınız hamurların üzerine, birlikte erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağını bir hamur fırçası yardımıyla sürün. Üzerine soğumuş ıspanak harcından yeteri miktarda dökün ve hamur içine yayın. Ardından rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine ister belli aralıklarla kesip ister uzun bir şekilde dizin. Eğer fırın tepsiniz yuvarlaksa, ortadan başlayarak etrafına doğru börekleri döndürerek sıralayabilirsiniz. Son olarak, üzerine sürülecek malzemeleri bir kapta karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında üstü ve altı kızarana dek pişirin. Pişen el açması börek hazırdır. Afiyet olsun. |